Wat leeft er in jou?

Are you English? Follow this link to the English page.

Expressie in contact = Innercircling
  • Verlang jij er naar om te leren kennen wat er echt in je leeft en te ervaren hoe het is om je gevoelens zélf te ontrafelen door ‘tracking’ terwijl er aandachtig naar je geluisterd wordt?
  • Wil je je vrije stem leren kennen zodat je de kracht van je eigen geluid  (ja, ook metaforisch) ervaart?
  • Heb je behoefte om je meer te verdiepen in de kunst van het aanraken en te leren hoe je veiligheid in contact kunt creëren voor jezelf en de ander?
Dan is Innercircling er voor jou

Wij, Rens Meijkamp en Carolien Oosterhoff, openen de ruimte. In deze ruimte kun je op verschillende manieren tot uitdrukking brengen wat er in je leeft. We helpen je de verbindende energie te voelen van het naar buiten brengen van je eigen geluid. Schroom niet: want … kun je praten? dan kun je ook zingen! En we doen rustige en concrete oefeningen in ‘de kunst van het aanraken’ waarbij de focus ligt op hoe je contact veilig kunt maken voor jezelf en de ander (volgens de methodiek* van ‘wheel of consent’).

Programma

18.45 – 19.00: welkom voor thee

19.00 – 20.00: deel cirkel (tracking) (begeleiding door Rens & Carolien)

20.00 – 20.45: stembevrijding + mantra’s zingen (begeleiding Carolien)

20.45 – 21.00: pauze

21.00 – 22.00: de kunst van het aanraken (begeleiding Rens)

Data + tijd

Data: elke derde donderdag van de maand (16.02 – 16.03 – 20.04 – 18.05 – 15.06)

Tijd: 19:00 – 22:00

Prijs

5 maanden: €95,- (5 avonden)

Separate kaartjes zijn te krijgen op de avond zelf (vooropgesteld dat er plek is): €25,-

Deelnemers

min 10, max 25 mensen, internationale group.

Lokatie

Amstelveen, Stationsstraat 22-I (Studio Lybertijn). Op loopafstand van het busstation Amstelveen en gratis parkeren voor de deur (altijd volop parkeerplek).

Boek nu om je van een plek te verzekeren

Na bevestiging van deelname krijg je een link met informatie hoe je moet betalen.

Wie zijn wij?

Rens: ‘Wie ben ik? Dat is misschien wel de moeilijkste vraag om te beantwoorden….Ik ben Rens Meijkamp (1967), levensgenieter, vader, man, minnaar, ondernemer, trainer, therapeut, bodyworker, counsellor, procesbegeleider, tantra-teacher, danser, energiewerker, onderzoeker, bergbeklimmer, avonturier, groeier in bewustzijn, essentiezoeker. I am “Creation through passion”. Ik ben een gepassioneerd mens: ik wil het leven ten volle ontdekken en ervaren. Het leven roept me, elke dag opnieuw. Ik ben (soms mateloos) nieuwsgierig naar het potentieel in mijzelf en in de ander. Ik kan contact maken met wat er wil ontstaan, wat tot vorm gebracht wil worden. Ik ben ooit opgeleid als designer aan de TU Delft waarin ik leerde mooie spullen te maken, vanuit een droom tot realisatie. Creatie als bewuste daad. Tegenwoordig ben ik vooral gefascineerd door het potentieel in mensen dat tot vorm wil komen. Het mooie is dat dit niet bewust ontworpen of bedacht kan worden. De vorm ontvouwt zich als vanzelf wanneer we bereid zijn elke vooraf bedachte vorm los te laten. Creatie als zelf-bewuste ontspanning. Ik beschouw mijzelf als een man die via lichaamsbewustzijn deze creatieve stroom kan helpen ontvouwen. Praktisch gezien begeleid ik mensen tot een groter lichaamsbewustzijn en een versterking van de eigen (helende) kracht. Je lijf weet precies wat het nodig heeft, wat voor jou belangrijk is, waar je moet zijn en met wie. Praktisch gezien werk ik met Tantric Dance (improvisatiedans en tantrisch werk), Playground Touch (aanraking), InnerCircling (expressie in contact) en in individuele sessie bij mijn praktijk: Dansdoorhetleven, praktijk voor Liefde, Lijf en Leven. Ik ken de beweging tussen de polen van de levenslust en de levensangst erg goed. De levenslust is de natuurlijke stroom, de Dansdoorhetleven. De levensangst is de reactie op mijn verleden, mijn nest van herkomst. Ik laat me steeds minder leiden door mijn angst, en meer vérleiden door mijn passie. De sleutel daartoe is voor mij de bevrijding van mijn levensenergie en mijn sexualiteit geweest. Tantra als spiritueel pad heeft me poorten geopend die ik daarvoor helemaal niet kende en mij de weg naar binnen gewezen. Ik ben gevormd en gevoed door diverse leraren en scholen: Phoenix, Centrum voor Tantra, Wild Tantra, Jan den Boer, Piet Weisfelt, Andrew Barnes, Jeff Foster, Betty Martin, Institute of Somatic Sexology.

Carolien: ‘Behalve documentairemaker, ben ik sinds 10 jaar ook (biografisch) trainer/coach. Ik ben opgeleid in de ‘corporate world’ (veel hoofd-energie maar daar heb ik ook erg veel van geleerd) en mij daarna laten scholen in Transactionele Analyse, Systemisch Werk en NLP en tantra. Mijn belangrijkste levensscholing haal ik – nog steeds – bij Phoenixopleidingen in Utrecht. In de 10 jaar dat ik train/coach heb ik meer dan 800 mensen (internationaal) begeleid. Ik werk graag met zelfbewuste, gevoelige mensen die eigen verantwoordelijkheid nemen voor geluk en gezondheid. Je kunt mijn biografie lezen (Engels) via deze link maar als ik een korte versie zou moeten geven van mijn persoonlijke reis dan kan ik volstaan met: van ‘buitenkant met een sterk masker op van de stoere overlever’ naar ‘zacht naar binnen via mijn kwetsbaarheid en vol in contact met mijn vrouwelijke bron’ (en weer naar buiten vanuit die plek trouwens!) en van ‘doen hoe het hoort’ naar het ‘omarmen van mijn levensweg’. Inmiddels beweeg ik me meer en meer door het leven met authentieke discipline, omdat ‘discipel zijn van mijn eigen pad’ me moeitelozer laat leven. Als ik nog denk aan de levenskramp waar ik tot mijn 40e in heb vertoefd..!. Ik heb echt lust voor het leven, maar ben daarnaast ook gefascineerd door vergankelijkheid (oh melancholie). Ik houd enorm van tegenpolen, dat maakt mijn leven rijk en vol. Ik leef met micromomentjes in het nu als ik dans, zing, film, monteer, als ik vrij, lach en wanneer ik huil. En ik sta het mijzelf eindelijk allemaal toe. Mooier wordt het niet, geloof ik. Het is behoorlijk compleet.

 

Heart IQ

Jan Kortie

Betty Martin, Wheel of Consent